Groen opleiding

Hallo groenliefhebber! Welkom bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen, dé plek waar je alles vindt wat je nodig hebt op het gebied van groene trainingen en groene opleidingen voor volwassenen. Of je nu een groentje bent in de wereld van groen of een doorgewinterde groenexpert, bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen hebben we voor elk niveau en interessegebied iets te bieden in de vorm van een mbo groen opleiding.

We streven ernaar om een breed scala aan trainingen en opleidingen in de groene sector aan te bieden die gericht zijn op het vergroten van jouw kennis en vaardigheden.

Groene opleiding - planten

Groen opleiding(en) Yuverta LLO

Beginnend met de basis, bieden we VHG Brancheopleidingen aan: Aankomend Hovenier, Hovenier en Vakbekwaam Hovenier. Deze praktijkgerichte groene opleidingen zijn perfect voor iedereen die een solide basis wil leggen in het hoveniersvak. Zo ga je aan de slag met planten en ben je verantwoordelijk voor de aanleg van duurzame tuinen. Je ontvangt na afloop van het eerste en tweede leerjaar een getuigschrift, erkend door branchevereniging VHG. Het derde leerjaar sluit je af met een diploma. Het is mogelijk om gebruik te maken van een Colland Subsidie, ook voor de hoveniers. Daarnaast bieden we nog andere VHG opleidingen aan, zoals de opleiding Interieurbeplanting en Aankomend Projectleider 1 & 2.

Ben je meer geïnteresseerd in het ontwikkelen van groene ruimtes in stedelijke omgevingen? Dan is onze Topopleiding Urban Green Development precies wat je zoekt. Hier leer je met een toekomstgerichte blik kijken naar de leefomgeving waarin groen en water een belangrijke rol spelen, en draag je bij aan een duurzamere en groenere omgeving.

Ook bieden we verschillende groen opleidingen in het vakgebied teelt aan. Denk hierbij aan de opleiding tot (vakbekwaam) medewerker in de Boomteelt. Of de Brancheopleiding Boomkwekerij – Bedrijfsleider 1.

Naast het vakgebied teelt biedt Yuverta LLO ook mbo groen opleidingen aan in het vakgebied Bloem Groen & Styling. Heb jij als hobby om te werken met bloemen? Of wil je hier je baan van maken? Yuverta LLO kan je helpen dit te behalen door middel van onze bloem trainingen en opleidingen tot Bloemstylist of de training Kamerplanten verzorging en adviseren.

Groene training(en)

Maar er is meer! Ons aanbod omvat ook een scala aan gespecialiseerde groene trainingen, zoals NKC trainingen, plantenkennis, bosmaaien, bhv, gewasbescherming en meer. Of je nu je kennis wilt verdiepen of nieuwe vaardigheden wilt leren, onze deskundige trainers en docenten staan klaar om je te begeleiden op je groene reis. Kijk hier voor ons volledige aanbod aan groene opleidingen.

Plantenkennis gevorderden - vrouw lacht bij planten van plantjes
Yuverta llo vakbekwaam hovenier

Bbl + maatwerk opleiding

Ben je als werkgever op zoek naar een bbl opleiding voor je medewerker? Ook hier hebben wij een mooi aanbod voor. Denk bijvoorbeeld aan de bbl opleiding tot vakbekwaam hovenier. Bekijk alle bbl opleidingen hier.

Een greep uit ons groene aanbod

VHG - Aankomend Hovenier - man aan het werk in de tuinYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Brancheopleiding
1 jaar (30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
VHG - Vakbekwaam hovenier - man aan het werk in de tuinYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Vakbekwaam hovenier

In het derde leerjaar van de VHG brancheopleiding rond je de opleiding tot Vakbekwaam Hovenier af. Er vindt een verdere verdieping plaats op de onderwerpen aanleg en je specialiseert je in het uitvoeren van complexe aanlegwerkzaamheden.

Brancheopleiding
1 jaar (30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
Topopleiding Urban Green Development - groene gevel van een gebouw

Urban Green Development (UGD) – topopleiding

In de topopleiding UGD leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG's).

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen
€ 3.928,00 p.p.
Topopleiding watermanagement

Watermanagement – Topopleiding

Deze topopleiding wordt aangeboden vanuit een toekomstgerichte blik waarin groen, water en de omgeving een grote rol spelen. Aan de hand van casussen word je uitgedaagd na te denken over actuele vraagstukken, problemen en oplossingen.

Yuverta opleiding
8 dagen
€ 3.079,00 p.p.
BoomteeltYuverta leven lang ontwikkelen logo talentboom

Brancheopleiding Boomteelt – medewerker

Door deel te nemen aan de Brancheopleiding Boomteelt - medewerker ontwikkel je de praktische kennis en de vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan in de boomteelt.

Brancheopleiding
1 jaar, verspreid over 40 dagdelen
€ 3.333,00 p.p.
Bloemstylist voor beginners (bloem trainingen en opleidingen)

Bloemstyling voor beginners

In deze opleiding leer je de basistechnieken van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Tijdens de opleiding leer je meer over de verzorging van snijbloemen.

Yuverta opleiding
De opleiding bestaat uit 8 avonden.
€ 480,00 p.p.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Gosse Jilderda

"Gisteren de topopleiding Urban Green development van Yuverta Houten mogen afronden. Zeer inspirerende opleiding, leerzaam, prachtige excursies, boeiende leerkrachten, waar we verder mee kunnen. En zeker niet te vergeten de leuke klasgenoten die heb mogen leren kennen."

Gosse Jilderda

Hoofduitvoerder en ecologisch adviseur bij Frisia Groep

Jan Knevelbaard

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Rachelle staat naast planten en bomen

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Topopleiding watermanagement

Blauwe werkveld

In het blauwe werkveld hebben wij een mooi aanbod met onze Topopleiding Watermanagement en de daarbij horende masterclasses. Hier leer je denken vanuit een toekomstgerichte blik waarin groen, water en de omgeving een belangrijke rol spelen.

Leven Lang Leren

Bij Yuverta geloven we in een leven lang leren en blijven we onze trainingen en opleidingen continu vernieuwen en aanpassen aan de veranderende behoeften van de groene sector. Onze flexibele leermogelijkheden stellen je in staat om te leren op een manier die bij jouw drukke schema past. Zo bieden we ook online trainingen aan.

Kortom, als het gaat om een groen opleiding voor volwassenen, hoef je niet verder te zoeken dan Yuverta Leven Lang Ontwikkelen. Ontdek vandaag nog ons uitgebreide aanbod en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière in het groen!

Yuverta llo online leren

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Groen opleiding