Nieuws
22 augustus 2023

Alles wat je moet weten over Leven Lang Ontwikkelen

Alles wat je moet weten over Leven Lang Ontwikkelen

De letters LLO in Yuverta LLO staan voor Leven Lang Ontwikkelen. En dat is precies waar Yuverta LLO zich mee bezighoudt. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt staan niet stil, er is een groot tekort aan personeel en je wilt je huidige medewerkers behouden. Voor vakmensen die zich willen verdiepen, voor zij-instromers die het vak willen leren, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of voor werkzoekenden bij uitzendbureaus in de groen-blauwe sector: Yuverta LLO heeft voor iedereen in het groen-blauwe werkveld een training of volwaardige opleiding in de vorm die hem of haar het beste past.

Wat is leven lang ontwikkelen?

Leren stopt niet na het behalen van je diploma. De arbeidsmarkt verandert continu en de inhoud van je werk ook. Tijdens je werk wil jij je lekker in je vel blijven voelen en zelfverzekerd zijn over je kennis en kunde. Je wilt bijvoorbeeld werkzaamheden uitvoeren waarvoor je een certificaat nodig hebt of een mooi resultaat leveren voor je klanten. Daarom is het van groot belang om je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Zo ben jij de baas over jouw werkgeluk.

Waarom een leven lang ontwikkelen?

Met Leven Lang Ontwikkelen houd jij je kennis en skills op peil en blijf je duurzaam inzetbaar, ook wanneer je ouder wordt. Of wanneer AI, robotisering of andere technieken jouw manier van werken verandert. De overheid stimuleert leven lang ontwikkelen door verschillende regelingen aan te bieden. Er zijn verschillende landelijke en regionale initiatieven om de leercultuur te vergroten. Een voorbeeld vanuit de overheid is het STAP-budget om financieel bij te dragen aan het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Wil je meer weten over het STAP-budget of andere subsidieregelingen, zoals het Levenlanglerenkrediet en de SLIM-regeling, kijk dan eens op deze website.

 

5 tips voor meer aandacht voor LLO in jouw bedrijf

  1. Neem Leven Lang Ontwikkelen op in je bedrijfsstrategie om in je medewerkers te investeren;
  2. Communiceer de voordelen van Leven Lang Ontwikkelen aan je medewerkers. Leg uit hoe voortdurende groei hun professionele vaardigheden, carrièrekansen en persoonlijke tevredenheid kan vergroten. Met up to date kennis en vaardigheden zijn je medewerkers in staat om beter in te spelen op de vragen van jouw klanten en zijn ze een volwaardige gesprekspartner in hun vakgebied;
  3. Het management speelt een cruciale rol bij het bevorderen van een leercultuur. Moedig hen aan om openlijk te praten over hun eigen leerervaringen en successen die voortkomen uit het volgen van trainingen en opleidingen;
  4. Bied diverse leermogelijkheden aan, zoals online cursussen, workshops, seminars, conferenties, mentorprogramma’s en stimuleer medewerkers om informeel van elkaar te leren. Zorg ervoor dat medewerkers kunnen kiezen uit verschillende leervormen die aansluiten bij hun leerstijl en beschikbare tijd;
  5. Moedig medewerkers aan om hun eigen ontwikkelingsdoelen te stellen of creëer een systeem waarin individuele ontwikkelingsplannen worden besproken tijdens beoordelings- of voortgangsgesprekken. Dit toont aan dat je betrokken bent bij de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers.

 

Wat kan Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou betekenen?

Yuverta LLO biedt vakgerichte opleidingen en korte trainingen aan waarin de praktijk centraal staat. Een voorbeeld van een vakgerichte opleiding is de VHG-brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier waarin deelnemers in de avonduren het vak leren. Vaak gaat het hier om zij-instromers die een overstap willen maken naar het vak van hovenier. Daarnaast bieden we ook trainingen aan voor professionals die al werkzaam zijn in de sectoren Bloem, Groen, Teelt, Voeding en Technologie, Water en Dier. Voor mensen zonder diploma en kennismigranten bieden we trajecten aan waarin zij op mbo-niveau 1 werk- en leerervaring opdoen. Zo bedienen we vanuit Yuverta LLO een brede populatie aan mensen die zich verder wil ontwikkelen.

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Binnenkort gaat de Brancheopleiding Boomteelt bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen weer van start.
Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals

Het leveren van een actieve bijdrage aan een duurzame wereld is één van de kernambities van Yuverta. De Sustainable Development Goals (SDG’S) vormen daarbij ons fundament. Maar wat zijn die SDG’s eigenlijk? Dat leggen we uit in dit blog!
Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Het groen om ons heen vormt een cruciaal onderdeel van onze leefomgeving. Onze tuinen, parken en groene zones zijn niet alleen esthetisch van belang, maar bieden ecosysteemdiensten die van onschatbare waarde zijn voor ons welzijn. Denk aan het zuiveren van lucht en water, het bevorderen van biodiversiteit en het reguleren van het lokale klimaat.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Alles wat je moet weten over Leven Lang Ontwikkelen